Inlägg

Inte alla män? ALLA VI MÄN!!

Inte alla män? Nä kanske inte det, men om det är något du häver ur dig så måste jag tyvärr informera dig att du är del av problemet. Du är en sköld som förövare kan söka skydd bakom. En dimridå för det misogyna patriarkatet.

Jag blir less på dessa sköra egon. Män som tror att världen snurrar runt dem. Vi män har en privilegierad position i samhället. Alla har vi säkerligen sagt eller gjort något som är eller åtminstone ur kontext uppfattats sexistiskt. Att p.g.a. detta gå i försvarsställning och använda rampljuset till att försöka förminska problemen gör dig till en del av problemet.
 
Ja,det finns bra män, ja även vi män kan drabbas. Det är dock jävligt märkligt att vi alltid tar den diskussionen så fort kvinnors utsatthet är samtalsämnet. Det är samma logik med internationella kvinnodagen. Män som högljutt protesterar mot 8 mars evenemang, men 19 november när det är mansdagen då är det inte en jävel som öppnar käften. Torgen står tomma 364 dagar om året, men när någon väl försöker lyfta de brott kvinnor utsätts för, den motvind som samhället möter dem med, ja då tycker några sköra misogyna män det är läge att gråta om sina egna problem.
 
Männens roll i feminism och jämlikhet handlar inte om att män ska ges en plats i samhället att höja sina röster för feminism. Det handlar inte om att ta plats för att prata om feminism. Det handlar om att använda den plats vi redan har för att prata om den ”radikala” idén om att kvinnor är människor precis som män, och ska behandlas med respekt. D.v.s. feminism.
Inte alla män? Jo, alla vi män bär ett ansvar. Vi kan inte vända ryggen till och skydda andra män och påstå att vi inte bär ett ansvar. Alla vi bär ansvar för våra handlingar. ALLA VI MÄN!
Annonser
Standard